Allround communicatie- ­en project­management bij ROC Friese Poort

Vanaf het draaiboek tot aan het evenement zelf, Myrna zorgde voor een vlekkeloze uitvoering van begin tot eind!

ROC Friese Poort ➞ Firda

Eind 2022 dook Myrna in de wereld van het middelbaarberoepsonderwijs. Myrna is begonnen als communicatieadviseur bij Firda, voormalig ROC Friese Poort. Ze startte op een tijdelijke klus ter vervanging van een collega. Myrna to the rescue! Ze vloog gelijk in om te helpen bij de coördinatie van projecten met betrekking tot excellentie.

‘Mijn werk geeft me het meeste plezier wanneer ik structuur kan creëren en plannen mag ontwikkelen. Als het gewenste resultaat uiteindelijk is gerealiseerd, ben ik blij.’ – Myrna

Wat doet ROC Friese Poort ➞ Firda?

Vanaf 1 augustus 2023 bundelen ROC Friese Poort en Friesland College hun krachten onder de nieuwe gezamenlijke naam: Firda. De naam Firda is afgeleid van het Zweedse woord voor ‘vieren’.

Firda is een regionaal opleidingscentrum in Friesland en Noordelijk Flevoland, dat een breed scala aan beroepsopleidingen en cursussen aanbiedt. Het staat bekend om zijn praktijkgerichte onderwijsaanpak en nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. De school streeft ernaar studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière in uiteenlopende vakgebieden. ‘Bij Firda vieren we de verbinding. Wij verbinden ons graag met de omgeving.’ – Firda

De opdracht

Myrna stortte zich op het ontwikkelen van een plan van aanpak voor de excellentie programma’s. Ze stapte halverwege december in en kon gelijk van start met haar eerste project. STAR Awards moest namelijk in januari al live. Een mooie uitdaging! Zonder aarzelen stelde ze zichzelf enkele cruciale vragen: Wat moet er precies gebeuren? Wat is er al voorbereid? Welke taken kan ik oppakken en wat moet er nog worden opgepakt in het team? Dankzij haar strakke planningen wist Myrna het project om te zetten naar een goed doordacht draaiboek.

Het excellentie programma STAR Awards is een interne verkiezing waarbij de helden van ROC Friese Poort, zoals uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven, in de spotlights worden gezet. Als coördinator en aanspreekpunt voor het evenement, leidde Myrna alles in goede banen. Van technische aspecten en aankleding, tot hapjes en de begeleiding van juryleden tijdens de uitreikingsavond. Ook was ze verantwoordelijk voor het coördineren van content en beeldmateriaal in aanloop naar het evenement. Oftewel, van concept tot uitvoering!

Het tweede toffe project waar Myrna zich in mocht vast bijten, was Skills Heroes: de nationale vakwedstrijden in het mbo. Waar studenten worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen, hun talenten te ontwikkelen en andere studenten te inspireren. Myrna zorgde voor de communicatie en zichtbaarheid van de finalisten die namens ROC Friese Poort meededen aan Skills Heroes op social media. Ook kreeg ze de opdracht om uit te werken hoe ze Skills Heroes gedurende het jaar op een effectievere manier onder de aandacht kan brengen bij zowel studenten als medewerkers van ROC Friese Poort. Daarnaast moest ze nadenken over hoe de communicatie voorafgaand en tijdens de finale verbeterd kan worden.

Het hoogtepunt van dit tweedaagse event, was de aanwezigheid van de koning. Een bijzondere gelegenheid waar Myrna als koningshuisliefhebber enorm van genoot.

‘Het was hard werken! De projecten vielen tegelijk, in dezelfde periode. Het waren lange maar voldane dagen. Je werkt samen met de medewerkers, echt als een team. Mijn tip: zorg voor een goed draaiboek, dat iedereen goed gebriefd wordt en dat je duidelijk bent in je communicatie. Als het kan, neem genoeg voorbereidingstijd. Dat helpt je uiteindelijk in de uitvoering en zorgt ervoor dat je een goed evenement neerzet.’

Benieuwd naar Firda? Ontdek het hier: www.firda.nl

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze diensten.

Meer weten?

Larissa Braam