Online campagne zaalverhuur voor ’t Witte Huis

Zaalverhuur naar een hoger niveau? Cindy schreef nieuwe teksten, liet foto’s schieten én zette een online campagne op.

´t Witte Huis

Geeske kwam bij ons met een vraagstuk over ‘zakelijk zaalverhuur’ voor haar restaurant in Donkerbroek. Cindy zette haar creatieve brein aan het werk. Haar eerste Marketing Crew opdracht voor ’t Witte Huis was een feit. Ze ontwikkelde een online campagne om zaalverhuur onder de aandacht van de juiste doelgroep te brengen. Cindy kwam gelijk in actie, samen met huisfotograaf Bart, om de evenementzalen op beeld te zetten voor de website en social media.

‘Als ik dingen mag creëren en bedenken, ben ik blij. Concepten uitdenken, uitvoeren en daar weer enorm van leren. Teamwork vind ik belangrijk. Daarom is het fijn om samen met de opdrachtgever en in-house specialisten te werken. Zo versterken we elkaar en maken we er iets moois van.’ – Cindy

't Witte Huis

Wat doet ´t Witte Huis?

In het hart van Friesland, Groningen en Drenthe is restaurant ’t Witte Huis gevestigd. Naast hun lekkere gerechten, en ja, we hebben ‘t Fryske lekkernij geproefd, scheppen ze een gezellige én gastvrije sfeer waarin je met open armen wordt ontvangen.

Meer dan lekker eten. ’t Witte Huis heeft verschillende zalen voor zaalverhuur beschikbaar, dit voor al jouw zakelijke evenementen. De perfecte plek voor bijvoorbeeld een vergadering, workshop of training. Ze bieden een sfeervolle beleving met uitzicht over de pittoreske weilanden en de juiste voorzieningen voor een succesvol event.

De opdracht

Onze Crewies zetten hun krachten in om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van zaalverhuur ’t Witte Huis naar nieuwe hoogten te tillen. Dit realiseerden ze door strategische optimalisatie van de website, visueel en in tekst, het inzetten van social media én een doelgerichte Google Ads campagne.

Start bij de basis: websiteoptimalisatie
Voordat we een creatieve campagne inrichten is het belangrijk dat de basis goed staat. Dat wil zeggen: een passende en professionele uitstraling. Cindy nam het voortouw door de website te herschrijven en nieuwe foto’s te laten maken. Ze bedacht het concept van de fotoshoot. Wat gaan we fotograferen en hoe? Ze schreef een briefing voor fotograaf Bart en stemde het met de opdrachtgever af. De vernieuwing in tekst en beeld legde het fundament voor de online campagne.

Social media als podium
Met de frisse, nieuwe beelden creëerden Cindy en Michelle pakkende content voor verschillende socialmediaplatforms, waaronder Linkedin, Facebook en Instagram. De kracht van visuele storytelling werd ingezet om de charme van ’t Witte Huis over te brengen. De zakelijke arrangementen zijn uitgelicht op social media en in de content werd er gelinkt naar de vernieuwde landingspagina: Zakelijke events.

Google Ads campagne in actie
Nu de website met zakelijke evenementen pagina helemaal up-to-date klaarstond, bracht Kevin zijn expertise in, door met een doelgerichte Google Ads campagne potentiële bezoekers direct aan te spreken. Op basis van zoekwoordenonderzoek schreven we gerichte advertentieteksten en Kevin stelde de campagne zo in dat de advertenties aan de juiste doelgroep werden getoond.

Social campagne in volle gang
Heb je al gehoord over onze nieuwste stap om ’t Witte Huis nóg prominenter op de digitale kaart te zetten? We hebben namelijk een doorlopende online campagne op sociale media gelanceerd om de zichtbaarheid van ´t Witte Huis verder te vergroten. De campagne is actief op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Natuurlijk houdt onze service niet op bij de lancering. De campagne is momenteel nog in volle gang. Regelmatig optimaliseren we de gebruikte beelden en passen we de content aan om te voorkomen dat de advertenties hun impact verliezen. Want niemand houdt van een herhaling van de zoveelste herhaling, toch?

‘Het mooie aan deze opdracht is de persoonlijke benadering. De samenwerking met Geeske en de crewies is top! Ik vind het sterk hoe we dankzij een goed briefingsdocument altijd op één lijn zitten. Wat ik het leukste vind? Het concept uitwerken voor de fotoshoot en de social media berichten! Op naar nog meer succesvolle campagnes’ – Cindy

Nieuwsgierig naar ’t Witte Huis? Of ben je zelf op zoek naar een (vergader)zaal? Ontdek het allemaal hier: https://www.restauranthetwittehuis.nl/

De opdrachtgever

‘Ik ben blij dat Cindy het initiatief heeft genomen om ’t Witte Huis online te promoten. Dit past perfect bij de servicegerichte benadering die wij voor onze gasten nastreven.’ – Geeske Hooghiemstra, eigenaar ’t Witte Huis

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk onze diensten.

Meer weten?

Cindy de Groot
Marketing- & Communicatiespecialist